Има голямо разнообразие от рецепти за пана кота,но в този момент бях завладяна от комбинацията портокал - шоколад.
Портокалът дава една много свежа нотка на крема,а шоколадовият сос балансира със сладост.
ПРОДУКТИ
800 мл течна сметана
200 мл портокалов сок
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
кората от 2 портокала
1 пакетче желатин
За шоколадовия сос
50 г шоколад
100 мл течна сметана
ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете желатина в 2-3 супени лъжици вода и го оставете да се разтвори за 10 мин. В тенджерка изсипете сметаната, портокаловия сок, захарта, ванилията и портокаловите корички. Загрейте на умерен огън, докато се разтопи захарта и сместа кипне.
Отстранете сместа от котлона и добавете желатина. Бъркайте докато желатина се разтвори и след това минете сместа през сито, за да отстраните портокаловите корички.
Изсипете сместа във формички по желание и ги поставете в хладилник, за да стегнат.
Сервирайте с шоколадов сос и парченца портокал. А по желание вместо сос можете просто да поръсите с настърган шоколад.
Шоколадовият сос пригответе като разтопите шоколада на водна баня и добавите сметаната. Бъркайте докато стане еднородна смес.
Надявам се да ви хареса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар