Рецептата за тези мъфини е от списание Good Food.
Харесала съм си рецептата отдавна,но чак сега успях да я изпробвам.Промених някои от съставките,но това не повлия на страхотният им вкус.
Резултатът е едни невероятно вкусни,мекички и пухкави мъфинчета.Едвам успях да отделя няколко за да ги снимам и бяха изчезнали от чинията.
Ето и рецептата.
Продукти:
140 г захар200 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
100 мл кисело мляко
2 големи яйца, разбити
1 пакетче ванилия
130 мл олио
12 ч.л. сладко от вишни
Смесете захарта, брашното, содата бикарбонат и ванилията. В друга купа разбийте яйцата и киселото мляко и олиото. Изсипете ги в купата със сухите съставки и объркайте тестото с лъжица.
Напълнете със сместа 2/3 от формичките за мъфини ,като в средата сложите по 1ч.л. сладко от вишни.
Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор и се запичат за около 20 мин.,докато се надигнат и станат златисти.
След като ги извадите от фурната оставете мъфините леко да изстинат и ги поръсете с пудра захар.
Моите формички са мънички и станаха 18бр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар