неделя, 14 октомври 2012 г.

Мъфини понички със сладко от вишни

От няколко месеца насам мъфините са на особена почит вкъщи.Изпробвам всякакви рецепти и комбинации.И съответно ги адаптирам според продуктите,които имам.
Рецептата за тези мъфини е от списание Good Food.
Харесала съм си рецептата отдавна,но чак сега успях да я изпробвам.Промених някои от съставките,но това не повлия на страхотният им вкус.
Резултатът е едни невероятно вкусни,мекички и пухкави мъфинчета.Едвам успях да отделя няколко за да ги снимам и бяха изчезнали от чинията.
Ето и рецептата.

 

Продукти:

140 г  захар
200 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
100 мл кисело мляко
2 големи яйца, разбити
1 пакетче ванилия
130 мл олио
12 ч.л. сладко от вишни



 Смесете захарта, брашното, содата бикарбонат и ванилията. В друга купа разбийте яйцата и киселото мляко и олиото. Изсипете ги в купата със сухите съставки и объркайте тестото с лъжица. 

Напълнете със сместа 2/3 от формичките за мъфини ,като в средата сложите по 1ч.л. сладко от вишни.
Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор и се запичат за около 20 мин.,докато се надигнат и станат златисти.
След като ги извадите от фурната оставете мъфините леко да изстинат и ги поръсете с пудра захар.
 Моите формички са мънички и станаха 18бр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...