сряда, 5 декември 2012 г.

Хайвер от грис с домашна майонеза


Тази рецепта отлежава доста отдавна в папката с рецепти.Просто вкъщи никой не обича грис (говоря за мъжката част на семейството.) Но днес реших да я изпробвам,пък каквото ще да става. За обща изненада стана много вкусно и за още по-голяма моя изненада всички го харесаха. Определено ще го направя пак.
Рецептата е от блогът  " Кулинарно- в кухнята с Йоана"
Продукти за хайвера от грис:
100 гр.  пшеничен грис
500 мл. вода
110 гр. майонеза
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

В тенджерка смесваме водата и гриста.Вари се около 3-4 мин като се бърка непрекъснато до сгъстяване.
Добавя се сол на вкус и се оставя за 10 минутки да се охлади.
Прибавят се майонезата и лимоновият сок. Може да не добавяте цялото количество лимонов сок наведнъж,тъй като на мен ми стана малко по-кисело от това което обичам.
Опитайте и се насладете. :)

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...