сряда, 5 декември 2012 г.
Хайвер от грис с домашна майонеза
Тази рецепта отлежава доста отдавна в папката с рецепти.Просто вкъщи никой не обича грис (говоря за мъжката част на семейството.) Но днес реших да я изпробвам,пък каквото ще да става. За обща изненада стана много вкусно и за още по-голяма моя изненада всички го харесаха. Определено ще го направя пак.
Рецептата е от блогът " Кулинарно- в кухнята с Йоана"
Продукти за хайвера от грис:
100 гр. пшеничен грис
500 мл. вода
110 гр. майонеза
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
В тенджерка смесваме водата и гриста.Вари се около 3-4 мин като се бърка непрекъснато до сгъстяване.
Добавя се сол на вкус и се оставя за 10 минутки да се охлади.
Прибавят се майонезата и лимоновият сок. Може да не добавяте цялото количество лимонов сок наведнъж,тъй като на мен ми стана малко по-кисело от това което обичам.
Опитайте и се насладете. :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Such a yummy post...I like your blog.^^
ОтговорИзтриванеMaybe follow each other on bloglovin?
Let me know follow you then back.
Lovely greets Nessa
Thank you.I like your blog too. :)
ОтговорИзтриванеYour blog is wonderful.Follow you on blogloving. :)
ОтговорИзтриване